dissabte, 10 de juliol del 2010

Pobles abandonats dels Serrans, l'Alt Millars, la Plana Baixa, la Ribera Alta i l'Alcalatén (i llocs per al bany en estiu pròxims)

En esta entrada publique les fotografies d'alguns dels nuclis de població deshabitats més importants de terres valencianes. Pose el nom, i apretant sobre ell, podeu accedir a més informació sobre cada lloc.

Una de les zones on podem situar un bon nombre de nuclis deshabitats és la comarca dels Serrans. Així, només en Alpuente tenim fotografies de les aldees de La Hortichuela, Cañada Seca i Vizcota. També tenim fotos de runes desaparegudes dels antics pobles de Domeño i Loriguilla.

Respecte a una altra zona com la comarca de la Ribera Alta, podem vore fotos del desparegut nucli originari de Tous, i també del de Beneixida, en este segon cas només queden en peu del poble la font i l'església.

Prop de la ciutat de València, en terme de Benavites (el Camp de Morvedre), trobem les restes del desaparegut poble de Benicalaf.

Una tercera zona on podemm situar alguns nuclis de població deshabitats és el parc natural de la Serra d'Espadà. Jinquer és una referencia obligada per als amants dels pobles abandonats. Precisament en la Serra d'Espadá podem accedir, entre els termes municipals de Ayódar i Fuentes de Ayódar a dos llocs molt aptes per al bany en estiu com són les bassetes de la rambla del Catalán i també el Pozo Negro.

A banda, us recomane conéixer el Chorrador de Zucaina i el Mas del Rotgle.

Bones excursions!

7 comentaris:

L. Gispert ha dit...

Pueblos abandonados,
con sus racimos de recuerdos,
nostalgia en las estaciones,
al compás de las emociones.

Creo que he estado en todos, Agustí, pero es Domeño el que cobra relieve, dado que tengo el pueblo perpetuado en magnífica acuarela del ilustre acuarelista Estellés.

Un abrazo,
Luis.

Agustí Hernàndez ha dit...

Domeño es la imatge mes coneguda de la despoblacio valenciana. Un poble situat relativament prop de Valencia, que es va morir a poc a poc, a la vista de tots, fins l'any 2001. Jo tambe guarde records d'ell.

Nalabcer ha dit...

En efecto, Domeño y el viejo Loriguilla, dos de las que fueron las poblaciones abandonadas mas significativas incluso de la comunidad.

Yo Domeño no llegué a verlo en pie (por mi edad). Estuve por allí no hará demasiado pero hoy dia poco se puede ver, el antiguo cementerio y poco más. Y Loriguilla todo rehabilitado.

Me ha gustado esta entrada especialmente. ¿Por cierto la poza de la segunda foto eso es por allí?, me encantan ese tipo de parajes para en verano darse un baño.

Saludos y muy buena entrada!.

Agustí Hernàndez ha dit...

El lloc es el Pozo Negro, en Fuentes de Ayodar

Agustí Hernàndez ha dit...

Skizo,

thank you.

Anònim ha dit...

Fuentes de Ayódar no es ni mucho menos, un pueblo valenciano abandonado.

Agustí Hernàndez ha dit...

Algú ha dit això? Clar que Fuentes és un poble habitat.