dimarts, 7 de juliol del 2009

La Pantanada de Tous de 1982 i el nucli de població originari de Beneixida (la Ribera Alta)

De l'antic nucli de Beneixida només queda la font, l'església, el cementeri i els solars on van estar les cases. Després de la Pantanada de Tous de 1982 el nucli de població va ser traslladat a una nova ubicació, a una zona més elevada. Va ser el mateix cas que Gavarda, on, no obstant, no s'ha enderrocat totalment el nucli originari. Beneixida, com a conseqüència de la Pantanada de Tous de 1982, va ser totalment negat per les aigües, encara que, a més de l'avinguda rebuda després del trencament de la presa, el poble ja estava inundat per les aigües del riu Sellent. Les fotos ens mostren el rellotge (nou) de l'església, i alguns antics carrers del nucli que duen cap a l'església.

Tinc constança d'un llibre amb nombroses fotografies del nucli de Beneixida, i he estat buscant-lo, infructuosament de moment. Si algú té coneixement, o com es pot aconseguir, li demane per favor que m'ho faça saber. Gràcies. El meu correu és: agustihernandez@gmail.com.

3 comentaris:

  1. Hola Agustí
    He encontrat el teu meravellós blog i ja et tinc als enllaços del meu blog de viatjes.
    M'agrada molt viatjar i la fotografia.
    Soc de València i criat al Cabanyal (poble de mon pare)i a Aielo de Malferit (poble de ma mare).
    Des de fa 15 anys, per raons laborals, visc a Cartagena, i sempre que puc vaig a València a vorer a la familia i els amics.

    ¡Quines ganes de prender una orxata com Déu mana!

    Salutacions des de Cartagena (Murcia)

    ResponElimina
  2. Trapatroles,

    gràcies pels teus comentaris. El teu blog és magnífic.

    Agustí

    ResponElimina