dimecres, 6 de maig del 2009

La vida quotidiana a les masies i aldees deshabitades de Castelló (nuclis a les comarques dels Ports, l'Alcalatén i l'Alt Millars)

L'exposició Pobles abandonats, pobles en la memòria mostra algunes traces de la vida quotidiana en les masies i aldees de Castelló. Fotografies de com estan eixos llocs actualment i també fotografies d'arxiu per mostrar com eren. Les fotos publicades a esta entrada corresponen a nuclis dels Ports, l'Alt Millars i l'Alcalatén. En l'exposició hi ha alguns d'estos objectes que es poden veure en les fotos. Vam posar-nos en contacte amb els ajuntaments i localitzàrem els propietaris de les masies, als quals se'ls va demanar permís per reproduir-los. Al capdavall, tantes masies i aldees deshabitades són l'expressió d'una època, els anys 60, en què una gran part de les persones que habitaven l'interior de Castelló van emigrar. Hui encara ens queda un testimoni, que, no ho oblidem, té propietaris. El nostre treball ha documentat alguns d'estos nuclis i com es troben.

6 comentaris:

Beniarres al dia ha dit...

Et felicite per aquest blog.

Es realment interessant i ens obri els ulls a un futur que tal vegada no siga tant llunyà a pobles de la comraca del Comtat on es van tancant escoles i les inversions públiques dixen molt que dessitjar i trobem pobles de 45 veïns i veïnes censats.

T'he afegit al meu blog.

Salutacions des de Beniarrés (El Comtat)

Agustí Hernàndez ha dit...

Moltes gràcies. La muntanya d'Alacant és una zona on no hi ha tants nuclis de població deshabitats com a Castelló, però on sí que hi ha alguns amb molt poca població. Tens raó en el que dius.

BIDARI ha dit...

hola agustin, tu libro de pueblos abandonados.. ¿donde se puede adquirir? gracias.

Agustí Hernàndez ha dit...

Hola,

sinceramente no lo sé. Sé que hay librerías de Valencia que sí que lo tienen y otras no. Y en otras ciudades también. En principio, la que seguro que lo tiene es la Llibreria Llig de la Generalitat Valenciana, calle Navellos, de Valencia. Teléfono (según he mirado en Internet) 96.392.60.80. Y otra opción es que te dirijas al editor, el Consell Valencià de Cultura, 96 386 55 16 y lo preguntes allí.

BIDARI ha dit...

gracias probare suerte en la libreria de la calle navellos

Agustí Hernàndez ha dit...

ja em dius si el trobes.