dissabte, 5 de gener del 2013

El Reatillo, aldea de Siete Aguas (comarca de la Foia de Bunyol), un lloc deshabitat de gran bellesa


El Reatillo és una aldea deshabitada del municipi de Siete Aguas, en la comarca de la Foia de Bunyol. Quan vàrem anar, trobàrem gent en una de les cases, però tot em fa pensar que és un lloc de segona residència. Sí que vam veure algunes cases reformades, i unes altres en runes. Entre el conjunt, cal destacar l'església, que inclou també en el mateix edifici, segons ens comentaren, el que era l'antiga escola.

El lloc està en un entorn de gran bellesa. L'accés el vam fem des de prop del nucli de població de Chera, en la comarca de la Plana d'Utiel-Requena. Des de la carretera fins a l'aldea hi ha molt poca distància, però si voleu anar, heu d'estar molt atents per a agafar el desviament correcte. El que sí que està lluny és l'aldea del nucli principal de Siete Aguas.


Poca informció més puc aportar sobre El Reatillo. En el Nomenclàtor, dins l'apartat referit a Siete Aguas, només dóna la informació global municipal (1.486 habitants al tancament de 2011), però no la detalla en nuclis. La pàgina web de l'Ajuntament de Siete Aguas, per contra, sí que cita l'excursió al Reatillo com una bona proposta. Diu així: "Otra ruta muy atractiva podría ser por Raydón y Mazalví hasta la Atalayuela. Visita obligada para el amante de la naturaleza, puede ser la excursión a la aldea del Reatillo, a unos 15 km. al NO del término (el camino más oportuno es el va desde el municipio de Chera)".

La consulta a la wikipèdia diu que l'aldea està deshabitada des de la dècada dels anys 80. A més, a Siete Aguas hi ha un altre lloc deshabitat que crida l'atenció notablement. Es tracta de la Contienda, una antiga agrupació de cases molt visible des de l'autovia A-3, situada entre les eixides de Siete Aguas i El Rebollar.

Fotos de El Reatillo: (De dalt cap a baix): Església, arribada des de la carretera Chera-Requena, cases de l'aldea, placa de l'escultura que hi ha prop de l'església.



1 comentari:

ANDRES ha dit...

BON DIA
AHIR VAIG TINDRE OCASIO DE PODER VEURE LA ALDEA DEL REATILLO, ES XULA DE VERES. FA TEMPS VAIG VISITAR LA CONTIENDA DE SIETE AGUAS, QUE COMENTEN QUE SE HAN DESCUBERT CASES NEOLITIQUES EN AQUESTES CASES.
BO, A MI TOTES LES ALDEES ABANDONADES M'AGRADEN, POSIBLEMENT VIZCOTA I LES ALBAREDES DE LES QUE MES.
HIA ALGUN PROYECTE PER A RESTAURAR, MILLOR DIT CONSOLIDAR ALGUNES DE LES ALDEES ABANDONADES???
ME DONA LLASTIMA PENSAR QUE, AL VOLTANT DE CINC O SIS ANYS, PODEN DESAPAREIXER AQUEST CICOTET TRESOR QUE TENIM.
SALUTACIONS.