diumenge, 2 de novembre del 2008

Informe del Consell Valencià de Cultura sobre la Llei d'Ordenació del territori i Protecció del Paisatge

http://www.cvc.gva.es/archivos/234.pdf

Citem les conclussions de l'informe del Consell Valencià de Cultura sobre esta llei:

Primera.- L’existència de la Llei 47/2004 pot afavorir un desenvolupament urbanístic respectuós amb el paisatge i el territori, i per tant cal instar l’Administració a aplicar-la i a crear els instruments que ho facen possible, i a evitar els excessos que en ocasions s’han produït urbanitzant sense criteris d’utilitat o necessitat pública.

Segona.- El Consell Valencià de Cultura insistix en la necessitat d’una aplicació ràpida de les previsions legals, i especialment l’aprovació i l’aplicació del previst Pla de l’Horta de València.

Tercera.- El Consell Valencià de Cultura oferix la seua col·laboració en l’aplicació de la Llei 47/2006 i convida el conseller de Territori i Habitatge a assistir a una sessió del seu Ple sobre este particular. Prèviament es traslladaran còpies del present document al mateix conseller de Territori i Habitatge i al president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Está muy bien, y es urgente pero...

No entiendo,(o no comparto) por qué se considera más prioritario los Planes sobre l´Horta de València que otras actuaciones igualemente urgentes habida cuenta el grado de transformación (¿degradación?)en en el interior. ¿Será tal vez, que el interior sigue siendo el gran olvidado?

Una nota sobre el Reglamento del Paisaje (2006) que desarrolla la Ley del Paisaje (2004):

En él se habla profusamente del valor de las cumbres. Como hitos del paisaje, como ptos de observación. Se prohíbe, claro, la construcción en ellas, .... salvo... que sea de utilidad pública (verdaderamente de utilidad pública o que sea declarado como tal). Y ahí entran canteras, parques eólicos,... sin que ningún análisis alternativo ponga condiciones a su ubicación. Cabe preguntarse, o yo me lo pregunto, si en tal caso pasa a ser la Administración Pública el
principal enemigo del Paisaje.

PD:
1. Algunos de estos proyectos, declarados de Utilidad Pública, son más que dudosos. O así lo ha estimado el Tribunal de Justicia del País Vasco. Interesantes tal vez, pero de Utilidad Pública nada de nada.

2. En Cataluña se quiere sacar un decreto para poner condiciones (desde el paisaje) a las instalaciones eólicas y solares. En palabras de Joan Nogué (director del Observatori del Paisatge): "Es tracta, simplement, de regularitzar, ordenar i posar una mica de sentit comú a la localització de parcs eòlics i solars per tal d'evitar que la seva dispersió indiscriminada no fracturi encara més els castigats paisatges catalans. Exactament el mateix que ja fa anys s'havia d'haver fet –i no es va fer– en relació amb la localització de polígons industrials, urbanitzacions i mediocres edificacions disperses que proliferen per tot el territori. Ni més ni menys." Y ¡menudo revuelo se ha armado!