diumenge, 22 d’agost del 2010

Llocs per a anar en estiu: les bassetes de la Rambla del catalán (Aiòder i Fonts d'Aiòder)

Dins del Parc natural de la Serra d'Espadà, entre els termes d'Aiòder i Fonts d'Aiòder, hi ha nombroses rambles i barrancs, la majoria d'elles només duen aigua durant les èpoques de precipitacions. Doncs bé, la Rambla Catalán, entre estos dos nuclis de població i paral·lela a la carretera que els uneix, en els últims estius sempre ha tingut aigua suficient per al bany.

Es tracta de basses naturals que es formen en el mateix riuet, i que permeten el bany amb gran tranquil·litat, donat que no sol ser tampoc massa la gent que hi acudeix. Penseu que estem a la part més deshabitada de la Serra d'Espadà, mal comunicada, i on la població augmenta en estiu, però tampoc de forma desproporcionada. Les fotos són de l'any 2006.

7 comentaris:

Sinuhé ha dit...

En ese lugar pasé yo muy buenos ratos de pequeño. Muy recomendable, si señor. :D

Un saludo

Speaker ha dit...

Gràcies per la recomanació, no ho coneixia!

Estic pensant seriosament de passar-m'hi :)

Coneixes algun lloc on passar la nit?

(espere que hi haja aigua, enguany)

Agustí Hernàndez ha dit...

Un lloc que també ofereix molt bones raconades és la comarca dels Serrans, amb el Túria i els seus afluents. Molt bons llocs per al bany. Per exemple a Tuéjar o a Benaixeve.

David ha dit...

Ací a Alfondeguilla (Castelló), també disposem de diverses basses per al reg d´origen àrab que a part de permetre uns banys agradables, ens permeten disfrutar de l´entorn privilegiat on es situen ja dins del parc natural de la Serrà d´Espadà dins del paratge on es situa l´Arquet.

Anònim ha dit...

Hola, algú podria donar les coordenades GPS d'aquest lloc? o alguna descripció més detallada de com arribar. Diu que va paral·lela a la carretera, però no diu a quina alçada està o si es veu o no des de la carretera etc etc.
Moltes gràcies, Jose

Agustí Hernàndez ha dit...

Jose,

no es dóna més informació perquè no cal. Pots preguntar als pobles, a algú amb qui et creues, anar mirant amb detall (tampoc és trant de tros!).

En el blog s'intenta que la gent s'esforce en trobar els llocs, no donar les coses ja fetes. Açò no és una agència de viatges! Simplement l'aportació d'algú a qui li agrada estes coses, les vol compartir, i entén que, fent açò, la gent estimarà més el seu patrimoni natural i cultural, i per tant, això serà millor per a tots i totes.

Gràcies pel teu comentari.

Anònim ha dit...

hola jo visc dd fa un temps a fuentes de ayódar,ací el nom en valencià no s'utilitza gens,ací hi ha un lloc q es diu el pou negre q està molt bé per banyar-se.A més és un poble poc habitat,som uns 30,per si busqueu un lloc tranquil per viure...bon estiu!!