dissabte, 4 de desembre del 2010

Les trinxeres de la Guerra Civil situades a la Serra d'Espadà

Fa uns anys, el Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València va organtizar una visita a algunes de les trinxeres de la Guerra Civil situades a la Serra d'Espadà, en concret es va visitar un bunker franquista situat en la carretera Tales-Alcudia de Veo; i posteriorment es va pujar a unes trinxeres situades més o menys sobre el nucli de població de Benitandús, des d'on s'aguaita una àmplia panoràmica. Aquestes fotos corresponen a aquella excursió: el bunker situat junt a Benitandús i una de les trinxeres.

4 comentaris:

trotasendas ha dit...

Hola Agustí ,espadán esta llena de trincheras algunas se conservan bastante bien como las que hoy nos muestras o las que hay a lo largo del pico espadán. Hubo mucho jaleo por la sierra en la guerra civil y estos restos lo confirman. Saludos

Agustí Hernàndez ha dit...

Efectivament, Trotasendas, la Serra d'Espadà està farcida de zones de trinxeres. Sobretot les talàies i zones més fàcilment defensables i amb millor visibilitat.

Per exemple, que jo haja visit i recorde ara, la partida de Torralba (dalt de Jinquer, en terme de Suera); el pic dels Òrguens; el pic de la Ràpita; les que hi ha baixant la Ràpita en direcció a la Nevera; o per exemple, també les trinxeres pròximes al castell de Villamalur o les de la Nevera de Castro. Són conjunts autènticament espectaculars.

Fora de la Serra d'Espadà hi ha altres zones, però jo em quede amb la visita al Puntal del Agrillar, en terme de El Toro. També farcitat de trinxeres en tot el que és el pic.

SYLVIA ha dit...

Muy interesante.
Es importante recordar la historia que hizo nuestro presente.
Gracias por compartir.

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies a tu, Sylvia.