divendres, 21 de gener del 2011

Sant Francesc d'Assís del Molar (Elx) és un nucli del qual sols resta l'església, ara convertida en un corral

L'antic poblat de Sant Francesc d'Assís, creat per a la colonització de terres pantanoses en la segona meitat del segle XVIII, va estar a la part oest de la Serra del Molar d'Elx. De l'antic nucli de població únicament queda l'edifici del que va ser l'església, d'estil neoclàssic, i que ara es troba reconvertida en un corral de bestiar.

Els motius pels quals s'abandonà el lloc són el mal drenatge d'aigües, el que provocava que la zona s'empantanara contínuament malgrat les obres de desecació que s'havien fet. A finals del segle XIX el lloc ja estava deshabitat i els pobladors s'instal·laren en el que ara és el nucli de la Marina, a la part est de la Serra del Molar. Àngels, Bernat i jo el vam visitar l'octubre de l'any 2008, després d'un viatge d'uns dies per la ciutat d'Alacant.

1 comentari:

margata ha dit...

BON DÍA¡
el Temple de San Frances d´Asís, així es anomenat (no es ermita ni església) ja no es corral des de 2007 perque els propietaris vam decidir intentar rehabilitarlo idaonarli us d´acord a la seva importancia i "deguda" protecció...pero ningú els ha ajudat, es més les administracions els han posat barreres de tota mena com el del DIC (figura urbanística)....açó i mil coses més fa que estiga així....del Patrimoni del Camp d´Elx tots pasen...tos¡¡¡