dimarts, 13 de novembre del 2012

El paisatge des de la carretera del Boixar a Castell de Cabres, entre les comarques del Baix Maestrat i els Ports



La carretera que enllaça El Boixar (aldea de La Pobla de Benifassar) amb el nucli de població de Castell de Cabres sempre m'ha semblat d'una gran bellesa. Recentment, de nou, he pogut estar-hi. És indescriptible el que se sent quan un recorre els vora 10 kms que separen els dos llocs. Diria que estava gaudint d'una gran pau, un assossec que només es pot tindre quan un s'endinsa en algunes raconades de la comarca dels Ports. Estàvem envoltats per un paisatge masover meravellós, amb les traces de l'abandonament. Masos, pedra en sec, sendes, bosc, pastures, barrancs, miradors, penya-segats, zones en pla i unes altres de barranc. Carrasques, pi, boix. Borregos i vaques. Un cel de plom, malgrat tot, meravellós.

Aquest tram de la comarca dels Ports, com uns altres, és una d'eixes zones que m'agradaria tastar amb més intensitat. Recórrer les pistes, sendes, assagadors, amb un dia de mestral i un altre de boira. Poder perdre'm durant hores i hores caminant o pedalejant amb bona companyia. Traure la bota de vi i pegar un glop. Esmorzar i seguir caminant.

També vam estar a Castell de Cabres, i em va sorprendre la buidor que es respirava pels seus carrers. No és la primera vegada que vaig allà, però el lloc no deixa de sorprendre'm. Estem a un municipi de la comarca dels Ports amb només 17 habitants empadronats. Malgrat que era diumenge, els carrers estaven solitaris, buits. Vam agafar forces i continuàrem el nostre camí. El bar sí que estava obert.

Foto: Castell de Cabres vist des de l'oest, aproximadament.