dilluns, 22 de novembre del 2010

El Mas de Caballero (Villar de Tejas-Chelva), un mas exepcionalment bell i ben conservat

Retorne al blog després de la parada d'unes setmanes, per qüestions personals. El Mas de Caballero, en el municipi de Chelva (comarca dels Serrans) ha sigut un dels grans descobriments dels últims temps, concretament vam anar-hi a principis d'octubre, en una estada precisament a la comarca dels Serrans.

La carretera que va de Casas de Medina (Utiel) a Requena, passant per Villar de Tejas, ens mostra paisatges intactes, bells, d'una pètria i forestal solitud. Són molts quilòmetres els que separen els dos llocs, on a penes hi ha nuclis habitats regularment: Villar de Tejas i Villar de Olmos. Poc més. Villar de Tejas, en Xelva, prop del qual es troba el Mas de Caballero, té només 15 habitants empadronats.

Pel camí gaudim d'un magnífic dia de mestral, un poc obscur, però amb una visibilitat magnífica. El Mas de Caballera és impressionant. Per les seues dimensions, pel seu emplaçament, per tots els elements que té: explotació agrària, capella, cases amb torre, granges, colomer. Vos el recomane.

13 comentaris:

Faustino Calderón ha dit...

Totalmente de acuerdo, una población muy bonita y bien conservada. Hace siete años tuve ocasión de conocer este caserio y me dejó una agradable sensación por el silencio que se respiraba entre edificaciones en buen estado.

Saludos.

Anamaria do Val ha dit...

Agusti, I speak portuguese and I can understand most of your language but I cannot write! Sometimes I cannot understand at all, but anyway, I like the pictures. Very beuautifull surrondings you show here!thank you for sharing!Saludos, Anamaria
would you understand me if I write in portuguese?

Agustí Hernàndez ha dit...

Anamaria,

if you write in portuguese, I understant you. No problem.

Rafael Martínez ha dit...

Estuve por primera vez en este caserío hace 20 años y me fascinó el lugar y sus pocos habitantes, continué un rato el camino y llegué a un caserío donde solo habitaba una familia Más del Carmen me dijeron que se llamaba, ahora no sabría volver desde Mas de Caballero.
Agradecería que me dieseis noticias de ese lugar que recuerdo difusamente y al que me gustaría regresar

juanpa ha dit...

El Mas de Carmen también se llama Mas de Sancho y para llegar a el hay que tomar una buena pista de tierra que une Mas de Caballero con Benageber (Poco poblado aunque con bar y piscina) y Cortes (Tambie´n abandonado)

Cèsar Martí ha dit...

Molt bones. Conec Xelva, més o menys, però mai havia escoltat aquest mas. Podries enllaçar amb el Google Maps, per exemple, on està exactament? Moltes gràcies.

Agustí Hernàndez ha dit...

Cèsar, açò està en la carretera de Casas de Medina a Villar de Tejas. Poc abans d'esta última població, pots veure un desviament a ma esquerra al mas. En el Google Maps no posa el nom, o almenys jo no l'he vist. Casas de Mediana, al mateix temps, està en la carretera entre Utiel i Benagéber, més prop del primer.

Sort en la cerca!


Agustí

Vicente Bou ha dit...

El Mas de Caballero se puede sobrevolar con el Google Maps de la Generalitat Valenciana (http://terrasit.gva.es/es/busqueda?mq=mas%2Bcaballero%2Bchelva)

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies per la informació, Vicente Bou Ayllón.

Agustí

Unknown ha dit...

Hola algu sabria dirme qui va viure a mas del carme? Gracies

mosaiconolla.com ha dit...

Acabe de visitar el mas de caballero es admirable

Anònim ha dit...

Ma grand mère était là à Las de Caballeros

Anònim ha dit...

Marie Clara Rubio