diumenge, 16 de gener del 2011

Una de les ascensions més boniques de la geografia valenciana: el cim del Benicadell

He pujat dues vegades el Benicadell. En la mateixa data, l'Aplec del Benicadell, de distints anys, i en condicions climatològiques totalment diferents. I les dues vegades la sensació de satisfacció ha sigut molt alta. En una ens lluïa un sol de justícia, l'any 2004. L'altra, durant el 2009, es féu amb boira. Precisament a aquesta última corresponen les fotografies. He posat fotos sobretot de la baixada, quan la boira havia minvat, per poder vore l'entorn.

El Benicadell, amb poc més de 1.000 metres d'altura, és la referència visual de la comarca de la Vall d'Albaida. I des del seu cim les vistes són espectaculars. També ho és la pujada, molt aèria, amb una senda tallada en molts trams sobre el penya-segat i amb una cresta final que per a algunes persones és d'infart. Pel camí podem gaudir de belles raconades com la nevera. Una excursió totalment recomanable.

6 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

Cert que és una de les ascensions més boniques de la comarca!!! Quines ganes de tornar per ahi!

Agustí Hernàndez ha dit...

Està entre els cims valencians per excel·lència, per la seua simbologia i per la seua bellesa, com el Penyagolosa, Cabezo de Las Cruces, el Montcabrer o el Puig Campana.

trotasendas ha dit...

Si que tiene que ser bonita esta cima no lo sabia ,así que me la apunto para una futura ruta senderista. Saludos

Agustí Hernàndez ha dit...

A mí, per les vistes i per l'excursió que férem, l'ascensió que també em va agradar moltíssim, ja ho he dit a este blog, és la del Cabezo de Las Cruces, en Cortes de Arenoso.

Josep Miñana ha dit...

Hola, amics. Tinc unes adreces interessants per a pujar al Benicadell que me guardava per a l'hivern:
Benicadell per Beniatjar
El Regall del Benicadell

Salutacions!

Josep Miñana ha dit...

Dues més, La senda dels nevaters del Benicadell
El Regall del Benicadell

Salutacions!