dimarts, 5 de juliol de 2011

Dos paisatges de les comarques centrals i l'interior nord d'Alacant: els Alforins i la Vall del Vinalopó

No parle molt habitualment de les comarques centrals i de l'interior nord de les comarques d'Alacant (i així ho han fet constar algunes persones). És una zona que té un gran atractiu, i que he visitat en moltes ocassions. Ací deixe una fotografia que correspon als masos de la vall dels Alforins; i una altra foto que correspon a la Vall del riu Vinalopó.

Es tracta d'una zona molt diversas, on la variabilitat entre la solana i l'ombria és molt apreciable, i un lloc molt diferent tant per la composició del sol, com pel tipus de poblament, respecte a la majoria de llocs que ixen al blog. Ací, a diferència del Maestrat o l'Alcalatén, el poblament predominant és concentrat, excepte casos com Villena, que tot i això aglutina la gran majoria de la seua població al nucli urbà.

1 comentari:

Gamellons ha dit...

agradecidos estamos de oir hablar de nuestras comarcas centrales donde no son pocos los nucleos de poblacion a bandonados sobretodo se trata de nucleos industriales y casas de campo y esta en nuestra mano evitar que estos no sean nisiquiera recordados