
dilluns, 28 de novembre del 2011
Bar tancat ja fa prou anys, prop del port del Hontanar, en el Racó d'Ademús

diumenge, 27 de novembre del 2011
Despoblació i vida quotidiana des de la comarca de l'Alt Millars

divendres, 25 de novembre del 2011
Una imatge sobre la despoblació. De vegades, sobren les paraules. Captada en un mas de l'Alt Millars

dissabte, 19 de novembre del 2011
La destrucció de Guardamar del Segura l'any 1829 com a conseqüència d'un terratrèmol







A més de ser un poble de nova planta, Guardamar es pot visitar per altres motius. A principis del segle XX l'avanç de les dunes amenaçava les primeres cases de Guardamar, tal i com podem vore en les fotografies de la casa Museu enginyer Mira. Per evitar-ho es va plantar un pinar a vora mar, per part de l'enginyer Mira, qui també va fer actuacions similars a Elx i Alacant. L'eficàcia d'està pràctica va fer que la vila el nomenara fill predilecte.
Hui a la part nord del poble hi ha el parc Alfonso XIII, que a través d'ell ens duu a la mar i més enllà, a la desembocadura del riu Segura. Per a Àngels i per a mi Guardamar va ser una gratificant sorpresa, un poble al qual recomanem la visita, que a més, és l'últim on es parla la nostra llengua, el valencià. Ah! Des de la desembocadura del Segura es veu l'illa de Tabarca, però d'això parlarem en altra entrada. (Fotos: les primeres representen el lloc on estava originàriament el nucli de Guardamar i un grabat d'una placa de l'Ajuntament que representa el poble abans del terratrèmol; a continuació el parc Alfons XIII i imatges del Passeig Enginyer Mira).
El lloc deshabitat i en runes de La Nava (Castielfabib) i el paisatge un dia de pluja



L'artista Juan Carlos Julián també ha pintat La Nava. Pots vore la seua visió de l'aldea ACÍ.
dilluns, 14 de novembre del 2011
La pàgina 'Pobles Valencians Abandonats' de Facebook ja té més de 1.000 seguidors. Fes-te tu també!

L'accés a la pàgina és este: http://www.facebook.com/#!/pages/Pobles-Valencians-Abandonats/169073936505638.
dissabte, 5 de novembre del 2011
Ascensió al Puntal del Agrillar (1.616 metres), el cim més alt de la comarca del Alto Palancia i la Serra del Toro
Tant per la vegetació (sabines rastreres en les zones més altres) com pel paisatge de suaus vaguades, valletes, sendes i pistes, l'excursió és molt recomanable. Les vistes es poden gaudir des dels dos grans cims del recorregut, La Salada i el Puntal, però també des de punts intermijos. També l'excursió és molt recomanable per la presència humana dispersa en alguns corrals abandonats (corrals de Valero, Montesinos, Pampasiempre), i també restes de la Guerra Civil en forma de trinxeres i nius de metralladora. Dalt del cim i durant la baixada vam trobar prou restes de llandes de conserva, fins i tot el que creiem que era una bomba (vore la fotografia).
Subscriure's a:
Missatges (Atom)