diumenge, 9 de juny del 2013

El poble de Guadasséquies, derribat parcialment per la construcció de l'embassament de Bellús (la Vall d'Albaida)


La construcció de l'embassament de Bellús, en la comarca de la Vall d'Albaida, va significar l'enderrocament de part del nucli de població històric de Guadasséquies. Estem parlant d'una actuació duta a terme a meitat de la dècada dels anys 90, i que es va justificar, sobretot, per a previndre les avingudes del riu Albaida. L'actuació va implicar la desaparició de la part del poble més baixa i pròxima al riu, i la construcció de noves vivendes i una nova església en un punt més elevat. Guadasséquies té actualment 447 habitants (Nomenclàtor 2012).


En la primera imatge podem veure l'església de la Verge de l'Esperança, que va ser l'únic edifici de tota l'àrea expropiada que es va salvar, i que hui queda integrat en els terrenys limítrofs a l'embassament. També podem veure la nova església, i una grabat que ens recorda com era el centre històric de Guadasséquies abans de l'enderroc de part del seu nucli tradicional. Tens més informació sobre com va ser el procés de desaparició física de part d'este poble en la pàgina de l'Ajuntament de Guadasséquies. Fes clic ACÍ


Vos recomane acostar-vos a Guadasséquies i en general a tota la comarca. Nosaltres vam estar tot el matí de visita a Guadasséquies, i dinàrem i passejàrem tranquil·lament pel poble. Les vistes des de l'església de la Mare de Déu de l'Esperança són molt boniques. 

4 comentaris:

amparo puig ha dit...

Dios qué pena. La antigua Iglesia, sin plaza de la Iglesia, solitaria como una naúfrago, y la nueva, por lo que veo, un horror. Comparto en face.

amparo puig ha dit...

Per qué diu cap comentari?

Agustí Hernàndez ha dit...

Amparo Puig, este tipus de pobles no només el trobem a Guadasséquies, també a Beneixida, Gavarda, Tous, Domeño, Loriguilla, San Isidro de Benagéber, entre d'altres. Pobles de nova planta, amb noves esglésies i un tipus d'urbanisme prou diferent al tradicional.

Anònim ha dit...

Que trist... Jo vaig néixer allí :(