dijous, 1 de juliol del 2010

Les vistes panoràmiques del camí entre Vallanca i el Port de l'Hontanar (el Racó d'Ademús)

El camí de Vallanca al Port de l'Hontanar és un dels grans descobriments que he pogut fer en els últims anys. Encimbellat en una de les zones més altes del País Valencià, com és el límit de la comarca del Racó d'Ademús amb Conca, des d'ell podem gaudir de grans panoràmiques. De fet, la part que més em va agradar, la intermitja, és una espècie d'altiplà a uns 1.100 metres d'altura que guaita cap als quatre punts cardinals totes les serres que hi ha en en els voltants: Javalambre, Santerón i altres.

Vallanca (970 metres d'altura, segons www.inm.es), i el Port de l'Hontanar (al vontant de 1.350 metres) són els límits d'un camí que no passa per cap nucli de població habitat. Si de cas, sí que, a meitat camí aproximadament, podem desviar-nos cap als nuclis deshabitats de las Tóvedas de Arriba i de Abajo.

Les fotos que vos adjunte corresponen precisament a eixa franja intermitja. Les imatges es van fer un mes de desembre, en un dia de fort vent de mestral. La visibilitat en estos casos augmenta considerablement, per ser un vent eixut que s'endú la humitat i deixa l'ambient nítid.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Paisatges bonics, estos que es mostren.