dimarts, 7 de juny del 2011

Cervera del Maestre, un poble encissador i un dels més bonics del Maestrat

Per la seua situació, pel desconeixement que tenia d'ell (el vaig visitar per primera vegada l'any 2010), per tota la història que té darrere de si. Em va impressionar. No esperava menys. Havia vist fotos, llegit referències, algunes guies, les cites que hi havia sobre Cervera del Maestre en alguns llibres de temàtica variada.

Però quan arribes i veus el poble enfront teu la cosa canvia. Per moltes fotos que hages vist o que t'ho hagen contat, el poble en viu és diferent. La seua silueta, les seues cases, el seu castell coronant-lo. Cervera és un poble per a anar a veure. I més encara si tenim en compte que les restes del seu passat són ben visibles. Les restes de la muralla, el castell, la torre fortalesa, una ubicació privilegiada, un castell que és un mirador sobre part del Baix Maestrat.

No vaig a estendre'm, perquè per a conéixer la seua història, racons més encissadors, què fer en el pobles preferisc remetre-vos a la web de l'Ajuntament (http://www.cerveradelmaestre.org/). Guia turística: http://www.cerveradelmaestre.org/guia%20turistica/guia%20turistica.pdf. Però que no vos ho compten, si no hi heu estat, aneu a aquella raconada del Baix Maestrat, i gaudiu també dels altres pobles que vos trobareu pel camí.

1 comentari:

Raul Rentero ha dit...

Cervera es impresionante, digno de ser visitado.
un saludo desde maestrazgomagico.blogspot.com
RAUL