dimarts, 3 de juliol del 2012

Reflexió sobre els incendis forestals: el telèfon 112 i un estiu que acaba de començar



Sembla que els dos grans focs que han cremat i cremen les muntanyes valencianes quedaran controlats en breu, i sufocats en uns dies. El balanç no pot ser més negatiu: unes 50.000 hectàrees i un bomber mort, a més de les pèrdues de béns públics i privats que s'hi han produït com a conseqüència del foc.

Espere que el dia de després de l'incendi implique que totes i tots posem més èmfasi, si cap, per a evitar este tipus de desgràcies. Que mai encenguem foc en la muntanya. Que si veiem gent fent-lo, avisem immediatament a la Guàrdia Civil o cridem al 112. Que enfront d'actituds irresponsables, siguem les persones responsables. Els dies anteriors a l'incendi este blog ja va posar èmfasi en la necessitat de no fer foc mai i avisar si el veiem, i torna a insistir, perquè l'estiu és molt llarg i acaba de començar. El 112 és el telèfon d'emergències al qual haurem de cridar.

Un dia més, el reconeixement al cos de bombers i bomberes, voluntaris i voluntàries, brigadistes i totes les persones que han lluitat i lluiten per acabar amb el foc.

Les fotos corresponen als incendis de l'Alcalatén i dels Serrans en anys anteriors.