divendres, 3 d’octubre del 2008

Les Alberedes del Portell (els Ports, Castelló)

En el nostre llibre de pobles abandonats, José Manuel Almerich i jo reproduïm el testimoni que ens va donar Simón Martí, l'últim habitant de les Alberedes del Portell, que va abandonar el lloc no fa molts anys. Ací veiem una de les aproximadament vint cases que formen l'aldea. Esta escala és un dels escenaris de la pel·lícula "Tierra y libertad", on intervé Rosanna Pastor.

2 comentaris:

David ha dit...

No hem pareix be que aquests pobles dels quals molts abanpassats nostres han visqut acaben en la ruina total, i tampoc hem pareix be, que quan restauren un poble el converteixen en una cosa que mai ha segut, tot per interes sense respetar les tradicions i la vida diaria que ha tingut. M´agradaria saber si encara es continua celebrant el romiatge a l´ermita de l´albereda i per últim també m´agradaría saber alguna informació sobre el Mas De La Vall (Ares Del Maestre). Gracies !!!.

Jesús ha dit...

El mas de la vall , viu gent , i n'hi ha una chicoteta ermita dedicada a sant Antoni, del segle 18, en esta partida esta la cova de la Vall +inf. (cavitats-subterranies.blogspot.com)