diumenge, 26 de juny del 2011

Ademús i la comarca del Racó d'Ademús, una bona aposta per a l'estiu

Arriba l'estiu i moltes persones ens preguntem què fer, on anar. Sobretot aquelles persones que, per les circumstàncies que siguen, volem una destinació pròxima a casa, o un lloc on anar un cap de setmana i que ens permeta estar prop i compatibilitzar ambients diferents.

Bé, per a mi, un d'eixos llocs és el Racó d'Ademús. Lògicament no trobarem platges, però sí 'l'oferta' de rius i zones on banyar-se és àmplia, a més de piscines artificials. Per descomptat, jo descartaria banyar-me en el Túria, que quan arriba a Ademús ja duu un llarg recorregut, però sí que trobem uns altres rius molt més curts com ara el Bohilgues o l'Ebrón, on remuntant-los aigües amunt, sí que és possible.

En la comarca trobem ambients de muntanya variats. Per una banda, el Parc natural de Puebla de San Miguel, amb el 'sostre' del País Valencià, l'Alt de les Barraques i els seus 1839 metres. També podem acostar-nos a la vega del Túria en els voltants de Casas Altas i Casas Bajas, o remuntar el rio en direcció a Terol. En els dos casos trobarem un paisatge de vega molt bonic. Anant en direcció a Riodeva i Camarena, podem arribar als 'Amanaderos de Riodeva', del qual en este blog ja he fet alguna referència.

O visitar un poble que a mi em sembla interessant, com Vallanca amb la seua arquitectura, i les zones naturals pròximes al poble banyades pel riu Bohilgues. Una altra de les opcions és fer-se una bona volta per Ademús, pel seu centre històric. I com no, visitar Castielfabib, un poble encaramat en la muntanya. No conec ningú que l'haja visitat i diga que no li ha agradat.

Pel que respecta a nuclis i aldees deshabitats, o amb poca població, tenim un bon ventall. De totes formes, penseu que moltes d'estes aldees s'omplin en estiu, tot i que només siga durant uns mesos a l'any. Sesga, a més de 1.000 metres d'altura és un lloc interessant. També les aldees deshabitades de las Tóvedas de Arriba i de Abajo, La Nava i el Hontanar. A nosaltres també ens va agradar molt Negrón.

Les fotos corresponen a Ademús; i una a l'església-fortalesa de Nuestra Señora de los Ángeles de Castielfabib.

4 comentaris:

L. Gispert ha dit...

Saludos, Agustí. Por esta comarca quedaron impresos mis pasos de viajero, en las calles de esos pueblos amados por el silencio.... Me lo recuerdas y los reavivo. Ahora, cuando vuelvo, busco los senderos...

Saludos,

Luis.

Raul Rentero ha dit...

Ademuz y su comarca es uno de esos lugares mágicos que no debe uno perderse. Es una lástima que para muchos valencianos, a cuya provincia pertenece, Ademuz sea solo "la pista de Ademuz", los de aquí sabemos a qué nos referimos
saludos desde el maestrazgomagico.blogspot.com
RAUL

piñera ha dit...

Tengo un interés particular en Sesga. A quién le apetezca hablar sobre ella le ruego se ponga en contacto conmigo
garcianavarro10@gmail.com Gracias

piñera ha dit...

e gustaria conectar con personas con las que hablar de Sesga en los años 60 y de su realidad actual