divendres, 27 de juliol del 2012

Les oliveres mil·lenàries de les comarques de Castelló (extracte amb fotos de Canet lo Roig, la Vall d'Alba i Atzeneta del Maestrat)




Una de les alternatives per al mes de juliol i agost, i que pot ser un magnífic complement d'una estada a l'interior de Castelló, és la visita a les oliveres mil·lenàries o centenàries. A més de les visites als pobles valencians abandonats, òbviament, es pot fer moltes altres activitats. Emociona estar enfront d'un ser viu com l'olivera del Notari, a Canet lo Roig, per exemple, que té una edat estimada d'aproximadament 1.000 anys. O les que podem veure a Sant Jordi (Oliveres del Muntell). En este sentit, recomane dos llibres sobre la temàtica. Un amb una visió més 'literària': 'Olivos de Castellón. Paisaje y Cultura', de Fina Gonell, Bernabé Moya, Arturo Oliver i F. Olucha; i, sobretot 'Árboles y arboledas singulares de las comarcas de Castellón', de Juan José Gual Ortí. Els dos han sigut publicats per la Diputació de Castelló.

Fotos (de dalt a baix): Olivera del Notari; olivera pròxima al castell d'Atzeneta del Maestrat; detall d'una de les oliveres de l'ermita de Sant Cristòfol (la Vall d'Alba).

3 comentaris:

David Hornero ha dit...

Y como nos descuidemos, un patrimonio condenado a desaparecer. Saludos.

:) ha dit...

Felicitats pel teu bloc :)

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies peer les felicitacions.