dilluns, 31 d’agost del 2009

Dos exemples d'un fort impacte ambiental en el Paisatge: el Solano de la Vega (Terol) i el Algarrobico (Almeria)

El paisatge és una barreja harmònica entre natura i cultura. Per tant, una representació concreta de la forma de ser de les persones que habiten cada territori. Hi ha zones mixtes (un exemple podrien ser les àrees suburbanes) on es dóna una barreja, com per exemple alguns espais de l'Horta de València que podríem dir que no són ni carn ni peix.

Però el més impactant és la presència, en entorns concrets, de construccions que distorsionen totalment el conjunt i on el paisatge s'ha degradat de forma molt important i s'ha perdut la identitat que el paisatge hauria de representar. Crec que les fotos que vos aporte són dos bons exemples. La primera es refereix al litoral d'Almeria, amb la presència del famós hotel "El Algarrobico"; i l'altra és la urbanització del Solano de la Vega, en el municipi d'Alcalà de la Selva, a Terol.

El primer està situat a una zona de litoral on les muntanyes arriben fins a tocar la mar; i el segon està a una zona d'antuvi masovera, situat molt a prop de les pistes d'esquí de Valdelinares. Són, entenc, dos exemples del que mai s'hauria d'haver permés, per l'important impacte ambiental. El Algarrobico està en procediment judicial (vore per exemple ací, article del diari El País), mentre que la urbanització del Solano ja està acabada fa anys.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.andalucia.org/playas/almeria/el-algarrobico/

Rubén Oliver ha dit...

La primera foto es...¡Aaaargh!.
Me recuerda un poco a los alrededores de Peñíscola,donde pasé muchas vacaciones de niño y adolescente...vas ahora y el monte da pena,es colmenario a más no poder;pero pena eh.
Un abrazo.

Agustí Hernàndez ha dit...

Home, no compares... tampoc és igual Peníscola que Benidorm. La costa de Castelló, tot i compartir en alguns trams una gran part de les barbaritats urbanístics del litoral valencià en general, no es pot comparar per exemple a algunes zones d'Alacant.

Rubén Oliver ha dit...

Agusti.
No he estado por Alicante,pero que vaya,para ver barbaridades urbanísticas,casi que mejor me abstengo...ja,ja.

Te paso el enlace de mi nuevo blog,lo he creado simplemente por hacer público el material que tengo sobre las cabanes de volta,y centrar allí todo lo que deriva del trabajo de búsqueda que hago hace tiempo.ésta es la dirección por si quieres pasarte:http://cabanesdevoltalalitera.blogspot.com/

Un abrazo.

Anònim ha dit...

Oye,menuda mierda