dilluns, 11 de gener del 2010

El desaparegut pont penjant sobre el riu Millars a Puebla de Arenoso (comarca de l'Alt Millars)

Ja no existeix. El pont penjant sobre el riu Millars junt al poble de Puebla de Arenoso (comarca de l'Alt Millars, interior de Castelló) va ser enderrocat farà uns anys. El vaig conéixer en excursions realitzades amb distints grups d'amics. La veritat és que els últims anys de la seua existència, cap a l'any 2005 si no recorde malament, el seu estat era molt precari, i era arriscat no ja passar per ell, sinó tan sols xafar les primeres fustes. Un bon dia, en tornar d'una excursió, anàrem a vore'l, i havia desaparegut. Queda ací un record del pont.

7 comentaris:

David ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
David ha dit...

Crec si o m´enganye que suposadament anaven a restaurar-lo al complet i van numerar les pedres del dos accessos al pont i les van llevar una per una mentre que les cordes i les fustes varen ser tallades amb una espécie de grua.

Açí baix deise un enllaç amb informació:

http://images.google.es/imgres?imgurl=http://arenos.iespana.es/fotos/FPCOLG_archivos/image012.jpg&imgrefurl=http://arenos.iespana.es/fotos/FPCOLG.htm&usg=__v60ho1pTEQhv-dnhD4FEoi7aC04=&h=322&w=484&sz=15&hl=es&start=1&tbnid=fuRz4ZMW5zx4LM:&tbnh=86&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3Dpuente%2Bcolgante%2Bmijares%26hl%3Des%26sa%3DN

Agustí Hernàndez ha dit...

Moltes gràcies. No tenia coneixement d'això. De totes formes, ponts com eixe també hi havia al desaparegut poble de Campos de Arenoso, i altres més, segons em van comentar. En qualsevol cas, són un testimoni d'altre temps.

Anònim ha dit...

EIXE PONT ÉS VEU DES DE LA PUEBLA DE ARENOSO ENCARA QUE ÉS EL DE CAMPOS DE ARENOSO POBLE DESAPAREGUT BAIX LES AIGUES DEL PANTÀ JO ESTIUAVA A LA PUEBLA I EL RECORDE.SEGONS COM ESTAGUERA EL NIVELL DE L'AIGUA DEL PANTÀ EL PONT ES PODIA VORE O NO.

Carlos García ha dit...

Yo recuerdo haber pasado por el puente de Campos de Arenoso y haber paseado por sus calles pero hace mas de 30 años... largos.

Agustí Hernàndez ha dit...

Anònim. A Campos de Arenoso hi havia un pont igual. Este és el que hi havia al costat de Puebla, per a creuar el Millars des del poble cap al nord.

Agustí Hernàndez ha dit...

Carlos, crec que esteu confonent Campos de Arenoso amb Puebla de Arenoso (hi ha un tercer municipi que incorpora la paraula "Arenoso", Cortes de Arenoso). Campos va ser submergit per l'embassament d'Arenós, i a més, va perdre l'entitat municipal. No sé si on vas estar és en Campos o en Puebla, però el que sí que et puc dir, segur, és que este pont és el de Puebla de Arenoso, ja que la foto és del 2006, aproximadament, i en eixa data Campos de Arenoso ja era un muntó de runes submergides.