diumenge, 24 de març del 2013

Gràcies, el blog 'Pobles Valencians Abandonats' arriba a 150.000 visites


Moltes gràcies a totes i tots. El blog 'Pobles Valencians Abandonats' (www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com), ha arribat hui diumenge 24 de març de 2013 a les seues primeres 150.000 visites. Vull donar les gràcies a totes les persones que el seguiu o que l'heu seguit en algun moment, així com a totes les persones que heu fet aportacions, heu cedit materials, o heu fet crítiques, precissions o aportacions de qualsevol tipus. 'Pobles Valencians Abandonats', amb totes les limitacions que comporta un projecte d'estes característiques, ha crescut i s'ha fet gran gràcies a vosaltres.

'El blog va començar el seu recorregut amb la publicació de la primera entrega l'1 d'octubre de l'any 2008, titulada 'Objectiu d'esta pàgina'. Abans del 9 d'Octubre de l'any 2008, data que he assenyalat com el seu inici perquè és quan vaig informar als meus amics i coneguts de la seua existència, ja s'havien publicat tres articles més.


En un primer moment el blog va ser una forma de donar difusió al llibre Pobles Abandonats. Els paisatges de l'oblit, publicat pel Consell Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana l'any 2006 i del qual som autors José Manuel Almerich i jo; així com a l'exposició 'Pobles Abandonats, Pobles en la Memòria' del Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València, de la qual sóc comissari. La foto que hi ha sobre estes línies correspon a la inauguració d'eixa expo a Alboraia.

Posteriorment naixeria també la pàgina de Facebook, 'Pobles Valencians Abandonats', de la qual sóc l'administrador. En el blog i en la pàgina de Facebook també s'ha donat publicitat a les més de 50 presentacions fetes en diferents pobles i ciutats valencianes com València, Castelló, Gandia, Dénia, Ontinyent, Benicarló, Torrent, Vila-real, Alboraia, Alcoi, Sagunt, Monòver, Carxaixent, Alginet, Meliana o Betxí, entre d'altres.

Els objectius inicials de 'Pobles Valencians Abandonats' eren mostrar els pobles, masos, aldees... en general nuclis de població, que per diferents circumstància s'havien deshabitat. Posteriorment se li va afegir l'objeciu de mostrar també els principals espais naturals i culturals valencians. En eixe sentit, ací s'ha publicat també sobre nuclis despoblats o rehabitats d'altres parts de l'Estat Espanyol, vistes des de miradors, postes de sol,  parcs naturals, zones humides, poblats ibèrics...

També vull remarcar que s'ha intentat donar presència a totes les comarques valencianes, des de la Vega Baja fins als Ports o el Baix Maestrat, i que si ixen més unes zones que unes altres, és, ni menys ni menys perquè este blog és una visió subjectiva d'un ciutadà més. En qualsevol cas, quede obert a qualsevol proposta o suggeriment, així com presentacions i/o projeccions de fotos (agustihernandez@gmail.com). Moltes gràcies a totes i tots.

Agustí Hernàndez Dolz
Alboraia, 24-3-2013

8 comentaris:

Faustino Calderón ha dit...

Enhorabuena y muchas felicidades.
Siempre esta el dicho y creo que en los blogs se hace más patente de que lo difícil no es comenzar sino mantenerse y en tu caso son ya cuatro años y medio de andadura lo que le da más valor.
Siempre tendré presente que la visión de este blog un lejano día de 2009 fue la que me impulsó a comenzar el mio.
Saludos.

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies, Faustino.

El teu blog, http://lospueblosdeshabitados.blogspot.com.es/ , és, a hores d'ara, no una referència sobre pobles abandonats, sinó LA referència. I aporta una vessant molt significativa, la intrahistòria de cadascun d'estos pobles. Seguisc la teua pàgina, i t'anime a continuar-la, perquuè fas un gran treball.

Gràcies per tot, i estem en contacte.

Agustí

L. Gispert ha dit...

Enhorabuena, Agustí. Haces una labor encomiable, didáctica.... Y lo cierto es que este número de visitas es el premio a la constancia, a la perseverancia, a no abandonar por el camino, como hacen otros blogs... Así que, repito, mis felicitaciones, y a seguir por esos caminos, arrimado a las bellezas y a esos pueblos, aldeas y masías que reciben, gracias a ti, el abrazo solidario.

Saludos.

Agustí Hernàndez ha dit...

Luis, gràcies pels teus sempre amables comentaris. Vull insistir que el teu bloc, http://senderismogispert.blogspot.com.es/ és magnífic, i una de les referències que utilitze per a fer excursions. I com jo, moltes altres persones.

A tu també et desitge que no pares d'acostar-nos els pobles, paisatges, cims i excursions de la nostra geografia. És un camí bonic i gratificant, ho saps. Tu tot eixe patrimoni cultural i natural ens el presentes d'una forma fresca i amable, compromesa amb el territori i les persones. Ens demostres que l'oci és totalment compatible amb la divulgació i el coneixement de l'entorn.

Salutacions i gràcies per estar ahí,

Agustí

Sedna a Bord ha dit...

Moltes felicitats! Són molts els llocs que he visitat després de conéixer-los gràcies al teu blog. I per molts anys! I espai per a molta més memòria!

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies, Sedna a Bord. El blog i la pàgina de Facebook tenen un caire divulgatiu, i si tu creus que estic complint amb eixe objectiu, em done per satisfet.

Atentament,

Agustí

jaumepubillgamisans@gmail.com ha dit...

Moltes felicitats pel blog. De tant en tant em deixo caure per poder-te llegir. Sempre és un gran plaer!
Segur que en tindràs moltes més de visites. Així ho desitjo.
Una abraçada

Agustí Hernàndez ha dit...

Moltes gràcies, Jaume. Intentaré continuar com fins ara, o millorar. Salutacions