diumenge, 12 de maig del 2013

Cases de Benali, en la Serra d'Énguera


En el camí cap al cim del Caroig arribem a un lloc idíl·lic: Cases de Benali, situat en el terme municipal d'Énguera. Ens aturem i passegem per la zona: l'ermita, les cases -reformades-, l'antic cementeri, les basses de reg, i les vistes cap a la llunyania, que ens presenten en primer plànol el cim del Caroig, i també una part de la comarca de la Canal de Navarrés. El pi va conquerint l'espai i les vistes són belles enmig d'este menut altiplà.


Mire el Nomenclàtor, Cases de Benali no consta com a nucli de població. És evident que ací no viu ningú de forma regular. La zona està molt aïllada. No obstant, les cases sí que es poden llogar com a vivendes de turisme rural. Sembla una bona experiència.


Continuem el nostre camí. M'agrada Énguera. Vaig fer la carretera des d'Aiora cap a este poble i em va semblar encissadora, amb les seues vistes. Vaig estar a Navalón i puc dir el mateix. I ara, ací, Benali em sembla d'una bellesa i una tranquil·litat extraordinàries. 


4 comentaris:

amparo puig ha dit...

Yo estuve en Navalón de acampada hace ya unos cuantísimos años. Y el paisaje era precioso. Pero me he quedado prendada de esa pequeña ermita y del paisaje que le rodea. Excursión apuntada por si alguna vez hay tiempo y dinero.

Agustí Hernàndez ha dit...

Entra Navalón i ací hi ha uns quants quilòmetres, Amparo, però estic segur que la zona no et decebrà.

agujerosenlosbolsillos ha dit...

D'Enguera a Ayora després del desviament a Navalón, a uns 5 Kms a la dreta el desviament a Benigüengo.
Suposo que ho coneixes peró si no es aixína t'aconsello que agafis la pista forestal. Primer pasarás per Benalaz i després al final de la pista Benigüengo on trobarás 7 casetes i dues fonts amb aigüa exquisida."La Atalaya" es casa meva. Un paradís. M'encanta el teu blog!!Pepa.

Agustí Hernàndez ha dit...

Pepa, sí que hi he estat en Benalaz i Benigüengo, el que passa és que no he posat fotos encara, però sí que vaig fer alguna referència en una de les entrades d'Énguera: http://elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2012/01/la-carretera-entre-enguera-la-canal-de.html

El lloc és preciós, com molt bé dius.