diumenge, 1 de febrer del 2009

Conferència i projecció de fotos de pobles abandonats a Vilafranca el 31-1-09 (les fotos es poden descarregar i publicar)

Vilafranca ha acollit la conferència i projecció de fotografies "Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit" en el Casal Social el dissabte 31-1-09. La xarrada ha consistit en una introducció en què el ponent ha explicat els conceptes de "poble" i "nucli", i també les causes que han provocat el despoblament de molts nuclis de població. A continuació s'ha presentat la projecció de fotos, dividida en quatre blocs. Per una banda un seguit de fotos de nuclis deshabitats de tot el territori valencià. Després les fotos de les restes de la vida quotidiana als masos i aldees de Castelló, una tercera sobre pobles abandonats a altres zones de l'Estat, i per finalitzar unes fotos amb l'explicació de les conseqüències de la despoblació (reforestació, segona residència, erosió...). Per publicar les fotos, descarregueu-les directament (el costat més llarg té 800 ppp), o si les voleu amb major ressolució, me les podeu demanar a agustihernandez@hotmail.com.

2 comentaris:

Nachete ha dit...

Realmente, muy interesante. No puedo esperar a visitar estos parajes.

Agustí Hernàndez ha dit...

Certament l'accés a alguns d'ells és prou complicat...! només es pot anar a peu o en bici. La inaccessibilitat afavoreix la seua conservació. Sort en la caminada!