dimecres, 25 de març del 2009

Monnegre de dalt (Xixona) un lloc que s'està rehabilitant (disculpes per publicar una fotografia de Monnegre-Chapitel)

D'humans és errar, i de savis rectificar. Demane disculpes per haver mantingut durant un temps una fotografia equivocada de Monnegre de Dalt (Xixona) que realment corresponia a Monnegre-Chapitel, en Alacant. En el llibre Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit diferenciem Monnegre de Dalt (concentrat) del disseminat del riu Monngre, on podem incloure Monnegre de Dalt i la resta de terrenys d'esta partida a cavall entre distints termes municipals. Per un error injustificable, la fotografia apareguda a este blog i l'explicació no es corresponien amb la informació del llibre i representaven una ermita i cases de Monnegre-Chapitel. Gràcies a l'Ajuntament de Xixona i a l'Associació de veïns de Monnegre per fer-me esta apreciació, i especialment al sr. Víctor Blay. Les fotos publicades en esta entrada són del 9 d'abril de 2004. Estic convencçut que el lloc haurà conviat, i prou. Si voleu enviar-me alguna fotografia més actual a la meua adreça (agustihernandez@hotmail.com), la publicarem.

Monnegre de Dalt es troba aigües avall de la presa de Tibi. Malgrat que al Nomenclàtor, en terme de Xixona no consta com a tal, estem enfront d'un nucli de població (amb escola i ermita) a més d'unes quantes vivendes. Àngels i jo vam anar l'any 2004, i ja s'estava rehabilitant diverses vivendes. La veritat és que la pujada (o baixada) del port de la Carrasqueta, on es troba Xixona, és un paisatge molt bonic, representatiu d'Alacant per molts factors. I terra de torroners i orxaters, com Alboraia, el meu poble.

1 comentari:

Agustí Hernàndez ha dit...

He trobat algunes webs que, directament o indirecta, parlen de Monnegre de Dalt, Xixona. La primera és una posta de sol, la segona són fotos antigues. Estos són els links:

http://www.linkalicante.com/atardecer-monnegre-arriba-rio/

http://blog.faloco.com/2007/05/06/fotos-antiguas-xixona-monnegre/