dissabte, 14 de març del 2009

Projecció del documental "Serranía viva en vivo" a Alboraia i debat "Alternatives a la destrucció del territori"

Crec que després de la projecció del documental "Serranía Viva en vivo" de Ecologistas en Acción-La Serranía i del debat, i malgrat no poder-me quedar fins al final, la sensació que queda és que hi ha moltes coses a fer, i hi ha voluntat de fer-les per una part de la nostra societat. Segurament no és la majoria, però hi ha voluntat i ganes. Ho va dir Alfons Cervera, va dir-ho Vicent Martí, i va dir-ho Luis Suller. Amb distints matisos, fins i tot mostrant pesar en alguns casos. I les persones que intervingueren del públic també van insistir en este matís o d'altres complementaris, com la corrupció institucional, el meninfotisme, la pèrdua d'il·lusions, etc.

A més de les persones que van intervindre en la taula, persones que dia a dia treballen per un món millor a la seua manera, i pense que acudir a esta conferència i dir el que pensaven és una forma de fer-ho, també hi ha altres persones que tots els dies de la seua vida lluiten i creuen en una societat millor. Una societat més justa, més ecològica, més verda, amb menys desigualtats, més dels ciutadans. Pobles i ciutats, com va dir Alfons Cervera, on es puga viure dignament. Crec que, malgrat tot el que es va dir, coses agradables i desagradables, és la lliçò més important de la xarrada.
Crec que nosaltres, com a ciutadans i com a ciutadanes, com a hereus del poder civil de la nostra societat i dipositaris de la sobirania popular, tenim una gran capacitat de decissió a les nostres mans. Ara, simplement, el que cal és exercitar-la. La taula rodona, "Alternatives a la destrucció del territori", amb Luis Suller, Vicent Martí i Alfons Cervera, crec que ha sigut un encert. Enhorabona als organitzadors, el Bloc d'Alboraia.
Fotos de dalt cap a avall: un moment del debat, amb la intervenció d'Alfons Cervera; la projecció del documental; la intervenció de la regidora del Bloc a l'Ajuntament d'Alboraia, Àngels Belloch (l'acte l'organitzava el Bloc Nacionalista Valencià d'Alboraia); intervenció de Luis Suller (Ecologistas en Acció-La Serrania).
El Documental

"El documental hace un repaso de los momentos más significativos de la lucha ecologista en la Serranía durante los últimos veinte años. Durante cincuenta minutos se repasa los valores ambientales y humanos de la comarca de la Serranía, y se analiza algunos de los problemas más graves que padecemos como las explotaciones mineras descontroladas, la proliferación de vertederos ilegales, los intentos de la administración de construir plantas de residuos tóxicos y peligrosos, o las talas descontroladas e ilegales. Un trabajo que emociona al reivindicar la conservación de paisajes, oficios y costumbres de nuestra comarca.

En este documental también se proponen soluciones y proyectos para evitar estos problemas al tiempo que se hace eco de las opiniones de los ciudadanos de la Serranía, tanto los que aún viven allí como los que no han tenido más remedio que emigrar de la comarca más pobre del País Valenciano. El documental está elaborado por profesionales del mundo audiovisual que han cedido sus medios y su tiempo para hacerlo realidad. Ha sido traducido al valenciano, inglés, alemán y francés, se ha financiado con fondos propios y sin apoyo económico institucional, y ya tiene previsto el calendario de presentaciones en todas las localidades de la Serranía así como en otras comarcas valencianas y en asociaciones culturales de otros países."

2 comentaris:

Agustí Hernàndez ha dit...

Vicent Álvarez (moltes gràcies) ens remet l'informe del Consell Valencià de Cultura sobre els terrers i el seu impacte en la comarca dels Serrans, aprovat al Ple del 31 de gener de 2003.

Teniu la informació al link: www.cvc.gva.es/archivos/122.pdf

Anònim ha dit...

el acto estuvo muy bien, lo que pasa es que al final Alfons Cervera y el moderador se fueron, pero la gente participó.