dissabte, 27 de març del 2010

Vall de Almonacid acull diumenge 28 de març una recreació històrica de la Batalla d'Espadà (any 1526)

La localitat de Vall de Almonacid, a la comarca de l'Alt Palància (Castelló) acull diumenge 28 de març una recreació històrica de la Batalla d'Espadà, de l'any 1526. Es tracta d'un acte en què l'Associació Napoleònica Valenciana donarà vida als fets esdevinguts fa uns 500 anys, quan milers de moriscos van ser massacrats.

Vos remet al blog El Alto Palancia: Vívelo con nosotros, per a completar la informació sobre els actes. Allí s'informa del programa d'actes amb motiu del 400 aniversari de l'expulsió dels moriscos i sel 400 aniversari de la carta pobla de la Vila. També podeu consultar informació sobre esta batalla en la web de l'Ajuntament d'Alcúdia de Veo.

Les fotos corresponen als castells d'Ahín i d'Almonessir.

4 comentaris:

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies a Juan José Carrasco (www.caminatasalas8.blogspot.com)
per informar-me d'esta activitat.

Juan José Carrasco Lozano ha dit...

No se merecen Agustí, es un placer compartir estas excelentes noticias e iniciativas que deberían servir de ejemplo a otras poblaciones. El mérito es de Jose (http://trotasendas.blogspot.com) que me informa a mí y yo continúo informando.
Cuando leo el post en tu blog y contesto, ya nos hemos encontrado en la Plaza de la Iglesia de Vall de Almonacid, y nos hemos conocido personalmente, además, coincidido con Luis Gispert.
Sin duda, hoy ha sido un gran día.
Un abrazo.

Agustí Hernàndez ha dit...

Efectivament, ha sigut un gran día. Gràcies a tu i a Josep, i també a Lluís. Espere que en el futur (no molt llunyà) puguem coincidir novament caminant les nostres muntanyes.

Rafa ha dit...

Interessant representació, després de l'any de la commemoració de l'expulsió dels moriscos.
No vaig poder anar, però m'han arribat notícies, que va estar a l'altura, gràcies pel reportatge.