dijous, 18 de juny del 2009

Llocs per a anar en estiu: El Pozo Negro de Fuentes de Ayódar, en la Serra d'Espadà

El Pozo Negro, en el municipi de Fuentes de Ayódar, dins del Parc Natural de la Serra d'Espadà, és un lloc per a anar en estiu. Un lloc que destaca per la seua bellesa, i per la frescor de l'ambient. I un espai en el que si hi ha aigua (i sol haver-hi tot l'any, excepte si els estius són extraordinàriament secs) podem fer un bon bany. Es troba a uns 3 km. del nucli de població de Fuentes, en la pista forestal que puja en direcció a Torralba del Pinar. Crec que el recorregut està tancat per a la circulació de vehicles a motor. O siga, que a passar un ratet caminant.

En esta entrada vos mostre fotos de l'estiu de 2007, quan Àngels i jo vam acudir. Les fotos ens mostren el paisatge pròxim a Fuentes, en direcció a Cirat, afectat de forma dramàtica per l'incendi de 1994, i del qual la Serra no s'ha recuperat totalment. La pujada cap a Torralba (on es veu Àngels a l'esquerra) tampoc està totalment recuperada, però hi ha trams en què l'afecció del foc és major (pròxim a Torralba) que ací.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Agustí:
Precioso de verdad y haces muy bien recomendando este extraordinario paraje natural y que es muy respetado.
Te facilito enlace al vídeo que grabé cuando hice esta ruta el año pasado.
Felicidades de nuevo por tu trabajo y saludos cordiales.
http://www.youtube.com/watch?v=72uKqIxtHgE

Agustí Hernàndez ha dit...

Moltes gràcies, Juan José, el teu vídeo ens permet vore-ho, i tindre accés a altres vídeos sobre el Pozo Negro.

Hi ha també una zona molt apta per al bany i molt bonica, en el tram de carretera entre Ayódar i Fuentes de Ayódar, més prop d'Ayódar que no de Fuentes. No sé si la coneixes. Està després del desviament a Torralba, uns kms., en una revolta que fa la carretera cap a la dreta anant cap a Fuentes. Doncs ahí s'ha de baixar cap a l'esquerra per una senda. És una poza que no és tan fonda com esta, però prou àmplia.