dimarts, 28 de juliol del 2009

El llibre "Cumbres y parajes del Alto Palancia" de Luis Gispert Macián

"Cumbres y parajes del Alto Palancia" es un magnífic llibre de Luis Gispert Macián (el seu blog és www.senderismogispert.blogspot.com). El llibre està publicat per l'Ajuntament de Sogorb i és una guia apta per a conéixer les muntanyes i paisatges d'esta comarca valenciana. L'autor ha preparat 23 itineraris a peu, que inclouen rutes per les Serres del Toro, Calderona i Espadà, a més de La Bellida, Santa Bàrbara (Pina) o la zona muntanyosa pròxima a Begís.

Cada ruta incorpora la descripció de l'itinerari, de forma molt completa. A més, inclou una sèrie de dades com el terme municipal en què estem, l'atura, el desnivell, el temps estimat, el punt de partida, l'accés, observacions i cartografia. També hi ha nombroses fotografies que ens permeten situar-nos, i un plànol amb cada ruta.

El llibre és una magnífica ocasió per acostar-nos a conéixer esta comarca situada tan a prop de les ciutats de Castelló i de València. Jo l'he utilitzat en diverses ocasions, la última per a fer l'excursió tres, "De la Salada al Puntal del Agrillar", este últim, cim de la comarca amb els seus 1.616 metres d'altura. Vos el recomane, us ajudarà en la ruta. Enhorabona a l'autor i a l'Ajuntament de Sogorb per recolzar iniciatives com esta.