dilluns, 27 de juliol del 2009

"www.soria-goig.org" és una magnífica web sobre la província de Sòria amb apunts de geografia, història, medicina, etnologia o despoblació

Una de les pàgines web que he consultat en prou ocassions, i que fins i tot em va servir en part com a guia en un dels nostres viatges a Sòria és www.soria-goig.org. Es tracta d'una magnífica web amb una infinitud de continguts sobre esta província, una de les més castigades per la despoblació de tot l'Estat Espanyol. La submeseta nord és la zona més freda i més aïllada, i on més nuclis de població deshabitats hi ha de tot l'Estat (podríem dir que és la comunitat autònoma de Castella i Lleó, per fer-ho més entenedor, encara que la submeseta nord abasta més territoris).

La web que vos cite inclou desenes de seccions, apartats i articles com ara "A pie por Soria. Rutas para el verano"; "Medicina Popular"; "Las escuelas rurales y la despoblación en Soria"; "Soria, pueblo a pueblo"; "Soria, rutas a pie"; "La despoblación en Soria"; "páginas de etnología"; "Vocabulario soriano" o "Recetas de siempre", per citar només uns casos. La meua enhorabona a les promotores de esta web, Isabel i Luisa Goig Soler. En esta entrada les fotos que incorpore pertanyen al viatge que Àngels i jo férem a Sòria l'any 2005. (Laguna Negra, Medinaceli, dinosaures turístics prop de Numància; camí al poble de Vea, Aldealcardo).

1 comentari:

Agustí Hernàndez ha dit...

El viatge va ser en primavera, i tot i que molt curt, va ser molt intens. A banda de les fotos que pose, visitàrem molts més llocs.